.the longer your hide your feelings for someone, the harder your fall for that individual.

Monday, 16 December 2013

BEDAK ARAB

Berminat sms/whatsapss 0187844325
1pcs rm25.00Bedak Arab Super Summer Cake Kokuryu merupakan powder digabungkan dengan krim kecantikan secara saintifik membentuk powder, foundation, moisturizer dalam satu.
Bedak 3 in 1 ini adalah teknologi dari Jepun dan dipasarkan di Filipina. Pengguna setianya adalah wanita Arab (itu yang dapat nama manja Bedak Arab). Paling penting produk ini adalah HALAL.
KENAPA ANDA PERLU MEMILIKI BEDAK ARAB SUPER SUMMER CAKE KOKURYU
Bedak ini 3 dalam 1 : powder, foundation, moisturizer....sangat jimat
Mengikut aliran darah pemakai tak kira kulit gelap, cerah, putih dan sebagainya.(sesuai untuk semua jenis kulit muka)
Kemas dan sekata membuat kulit anda tampak sempurna.Tidak akan menghitamkan atau menggelapkan kulit anda
Mengecutkan jerawat (sesuai untuk jenis kulit muka yang mempunyai jerawat
Apabila berpeluh anda akan nampak lebih cantik
Tahan selama lebih 8 jam Tidak melekat pada tudung, kain, tisu dan sebagainya kerana ia terus meresap ke kulit
Suci dan Halal, boleh dibawa solat
Satu bedak compact boleh tahan sampai 3 bulan ( ikut penggunaan masing-masing)

SLIMMING BAMBOO SUIT


NAMPAK MACAM SAMA TAPI XSERUPA
SLIMMING BAMBOO SUIT ORIGINAL RM35.00S.M/40S.S

Ia tahan lasak, tak mudah koyak sebab Set ini diperbuat dari fabrik yang menggabungkan arang buluh (bamboo charcoal) dengan perak menggunakan nanoteknologi. Ia merupakan fabrik anti-bakteria yang dapat memberi kelebihan dari segi pembentukan payudara yang sempurna, punggung yang lebih montok, peha yang lebih kecil, pinggang yang lebih langsing dan sebagainya. Ia juga meningkatkan metabolisme tubuh bagi memudahkan tubuh menjadi lebih langsing dengan cepat.

Sut pembentuk badan ini dibuat daripada bahan semulajadi yang anti kuman iaitu gentian arang buluh (bamboo charcoal). Sut ini juga kuat, elastik dan nyaman dipakai. Sut pembentuk badan yang turut mengandungi sinar infra merah yang dapat melancarkan peredaran darah dan metabolism, membakar lemak-lemak berlebihan, membentuk lekuk tubuh yang indah dan memberikan keyakinan kepada pemakai untuk hidup lebih baik dan bersemangat. Sut ini sebaiknya dipakai sejak awal pagi pada setiap hari kerana dengan memakai terus akan mencegah kegemukan dan mempertahankan tubuh yang indah dan sihat - dijual di dalam kotak yang cantik dan sesuai dijadikan hadiah - warna: kelabu seperti di dalam gambar - untuk mencapai hasil yang lebih baik, pakai 8 jam sehari selama 2 bulan 

APAKAH IA SERAT ARANG BULUH
( BAMBOO CHARCOAL )
Hanya batang buluh daripada pokok yang berusia lima tahun atau lebih digunakan dalam menghasilkan arang buluh yang bermutu tinggi. Menggunakan proses yang amat khusus, arang buluh melalui olahan haba pada suhu sehingga 3500oC.
Ia kemudian diproses menjadi serbuk arang buluh yang sangat halus pada skala nano dan seterusnya disebarkan dengan rata ke atas serat dengan menggunakan
teknologi terkini. Serat arang buluh adalah amat anjal dan boleh bernafas, menjadikan ia amat sesuai untuk dipakai setiap hari.Pakaian yang diperbuat daripada serat arang buluh selesa untuk dipakai dan dapat mengekalkan bentuknya dengan baik tanpa terlalu ketat atau longgar.

MANFAAT UNTUK KESIHATAN
Arang buluh mempunyai 3 ciri utama:
1) Kuasa penyerapan yang tinggi :Ia menghilangkan bau dan memberi kesegaran
2) Penapisan : Ia membunuh bakteria, menyingkirkan bahan toksik, bahan asing dan
kelembapan.
3) Ia mengandungi lebih 300 unsur surih mineral yang diperlukan oleh badan manusia, seterusnya memberi manfaat yang menyeluruh kepada kesihatan
manusia.

BENANG ARANG BULUH

Benang arang buluh dibuat dari arang buluh yang bersaiz nano dicampur dengan poliester dan kemudian diputar dengan teknik khas. Arang buluh mempunyai struktur padat dan mengandungi banyak liang dan mineral. Ia adalah sangat baik dalam
menghapuskan bau, kelembapan dan bakteria. Di samping itu, sinar inframerah jauh dan ion negatif yang dihasilkan baik untuk mengekalkan kehangatan danmeningkatkan metabolisme.

Fungsi benang arang buluh adalah seperti berikut:
1) Menghilangkan Bau
Benang arang buluh menghilangkan bau dengan menyerap dan membubarkan bau
yang tidak menyenangkan seperti bau badan dan peluh. Ia menghapuskan 88-95% daripada bau dan juga boleh menyerap bahan kimia toksik seperti sulfida, nitrida, metanol, benzena, fenol.
2) Nyah-Peluh, Memastikan Kulit kering dan selesa .Arang buluh adalah bahan yang
sangat baik untuk menghapuskan kelembapan. Pakaian yang diperbuat daripada benang arang buluh membantu menyah peluh bagi memastikan tubuh sentiasa
kering, supaya anda tidak terdedah kepada ketidakselesaan apabila pakai dalam tempoh yang lama.
3) Pelarasan Kelembapan
Apabila kelembapan di dalam ruang menjadi tinggi, arang buluh menyerap molekul air; Sebaliknya, ia membebaskan molekul air apabila ia terlalu kering. Ia menyesuaikan kelembapan mengikut keadaan luaran.
4) Mengekalkan Kehangatan
Eksperimen menunjukkan selepas
Terdedah kepada 500 watt lampu halogen selama 10 minit, suhu arang buluh mengait (knitting) adalah setinggi 8,89 â “ƒ, yang 6,79 â” ƒ lebih tinggi daripada mengait PET (knitting).
5) Kaya dengan unsur alami
Arang buluh kaya dengan kalsium,magnesium, besi, kalium, mangan,fosforus, dan lain-lain struktur hexangular ialah tebal dan mempunyai banyak liang untuk mengurangkan elektrik statik.

Fungsi utama corset: 

1. Menaikkan payudara yang jatuh dan membentuknya agar kelihatan lebih montok dan tegang. Set ini akan menjadikan bahagian belakang pemakainya lebih tegak dan ini dapat memberi sokongan yang baik pada payudara. Payudara akan dinaikkan dan menjadikannya kelihatan sempurna secara semulajadi.
2. Mengempiskan perut dan melangsingkan pinggang. Dengan fabrik elastik, ia dapat memberi tumpuan yang sempurna pada bahagian perut dan pinggang dengan menekan lemak-lemak berlebihan dan seterusnya memecahkan lemak berkenaan. Jadi tubuh akan kelihatan lebih sempurna tanpa penonjolan lemak berlebihan. 
3.. Menaikkan dan membaiki struktur punggung.Sambil menjadikan perut lebih kempis dan pinggang lebih langsing, set ini memberi ruang untuk bahagian punggung dinaikkan dan kelihatan sesuai dengan bentuk tubuh anda. 
4. Memecah lemak supaya peha lebih kecil dan terbentuk dengan baik Bahagian hujung set ini yang lebih tebal dapat membantu memecahkan lemak di bahagian peha dan membetuknya agar lebih rata tanpa kesan lemak yang baru timbul. Ini menjadikan peha lebih rata dan licin.
5. Boleh melancarkan peredaran darah dan metabolisme
Secara tidak langsung mengurangkan rasa sakit punggung dan tulang belakang dan ia juga mengurang sakit saat menstruasi.

Kelebihan Arang Buluh:- 
Mengurangkan Tekanan : Membebaskan ion negatif untuk menyeimbangkan ion positif dari keadaan sekeliling. Ini boleh mengurangkan tekanan, kegelisahan, membantu tubuh menjadi lebih tenang dan menyegarkan badan.- Menyahbau : Arang buluh boleh menyerap bauan yang kurang menyenangkan dan seterusnya menghalang pembentukan bakteria.

- Kesan Sinar Far-Infrared: Arang buluh mengeluarkan sinar far infrared secara semulajadi yang boleh memanaskan tubuh bagi memperbaiki peredaran darah, mempercepatkan metabolisme dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Cara menggunakan:
Sarung dari bawah ke atas. Pakai pada waktu pagi selama 8 jam seelok-eloknya pakai setiap hari.
*MINUM AIR BANYAK UNTUK MENDAPATKAN KESAN YG LEBIH BAIK

SAIZ 
(S-M) 
PINGGUL :84-98 
PINGGANG :62-76 
BERAT :45-60KG 
(L-XL) 
PINGGUL :98-105 
PINGGANG:76-81 
BERAT:60-80KG 
MATERIAL: 80% Nylon : 20% spandex

Friday, 20 September 2013

Slim n Lift




Berminat dengan SLIM N SHAPE SLIMMING SHIRT FOR MEN?
baju dalam lelaki yang membentuk musle pada perut,menghilangkan buncit & boroi,dapat membakar lemak serta membentuk badan yang tegap dan sasa.
kain yang lembut & sedap dipakai.

READY STOK
HARGA PROMOSI RM35S.M/RM40S.S FREE POS.INBOX UNTUK TEMPAHAN ATAU SMS/WHATSAPSS KE NO 0187844325

Nak kuruskan perut boroi ? Nak Badan Tegap ?..Dapatkan Singlet Cegah Buncit dan Boroi...
Memperkenalkan Pakaian dalam terbaru untuk lelaki yang ingin kelihatan tegak dan segak.
Baju slimming ini bukan sahaja untuk lelaki gemok atau berperut buncit, tetapi boleh diguna pakai oleh semua.
Anda akan merasa lebih berkeyakinan dan merasa bagaikan dalam pelukan kerana baju ini akan mencengkam lembut tubuh anda mengikut pergerakan penafasan anda.
Diperbuat dari kain yang berkualiti dan boleh dipakai di mana-mana sahaja.

100% BERKESAN!!!

✔ MUDAH DIPAKAI
✔ KAIN TIDAK GATAL DAN PANAS
✔ TERBUKTI BERKESAN
✔ MEMBANTU PEMBENTUKAN BADAN SASA
✔ MENCEGAH SAKIT BELAKANG
✔ YANG PENTING ANDA MAMPU MILIK
✔ PRODUK HOT

Sunday, 1 September 2013

Ruang Iklan Impian

Kepada yg ingin iklan kan produk jualan anda,blh la join group ni yer

https://www.facebook.com/groups/688957211133024/

Monday, 22 July 2013




Set Skin Care Collagen Plus Vit E
Belian retail n borong
Harga borong bermula dari serendah rm15 perset
 
FUNGSI:
♥ Memutihkan wajah
♥ Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
♥ Mengecilkan pori-pori
♥ Menganjalkan kulit wajah
♥ Membuat wajah putih dan berseri

KOMPOSISI:
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM

CARA PEMAKAIAN:
♥ Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapu rata secara nipis di serata wajah
♥ Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.
♥ Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
♥ Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 2 minggu.

Wednesday, 12 June 2013

✔ MUDAH DIPAKAI
✔ KAIN TIDAK GATAL DAN PANAS
✔ TERBUKTI BERKESAN
✔ MEMBANTU PEMBENTUKAN BADAN SASA
✔ MENCEGAH SAKIT BELAKANG
✔ YANG PENTING ANDA MAMPU MILIK
✔ PRODUK HOT



Slim'N Lift adalah merupakan Pakaian dalam terbaru khas untuk lelaki yang ingin kelihatan tegak dan segak. 
Baju slimming ini bukan sahaja untuk lelaki gemuk atau berperut buncit, tetapi merupakan tool untuk mendisiplinkan corak pemakanan yang sukar dikawal sekaligus boleh mempengaruhi berat badan anda. 
Disamping menampilkan imej yang lebih bergaya, berkeyakinan dan merasa bagaikan dalam pelukan kerana baju ini akan mencengkam lembut tubuh anda mengikut pergerakan penafasan anda. 
produk ini dibuat dari kain yang berkualiti dan boleh dipakai di mana-mana sahaja.

Spesifikasi Produk 
Singlet ini dicipta khas untuk kaum lelaki bagi membantu proses pelangsingan yang boleh memberi abdomen perut anda bentuk yang terbaik. 
Ia diperbuat dari sejenis kain yang berkualiti tinggi dan sangat berkesan untuk menghilangkan buncit dikawasan perut dan mendapat (6 pax) yang menjadi idaman kebanyakan lelaki.
Dengan sokongan elastik dan serta merta ia menarik perut anda dengan cantik dan selesa. 
keanjalan singlet yang membalut tubuh ini sangat selesa dipakai sehinggakan anda tidak akan terasa/ sedar yang anda sedang memakai singlet kelangsingan.
Selain daripada itu, singlet ini juga mampu menyokong sistem tulang belakang ke postur yang lebih sempurna sekaligus membantu mengatasi masalah sakit belakang terutamanya bagi mereka yang kerja pejabat.

Ciri-Ciri Produk

I00% jenama baru dalam produk kelangsingan lelaki
Direka dengan pengukuhan panel untuk mengurangkan dan mengetatkan bahagian membonjol/ membuncit pada bahagian perut.
Sesuai dipadankan dengan pasangan kegemaran anda.
Bahan : nilon 80% dan 20% spandeks.
Warna : Hitam & Putih 


Tips Berkesan 
Baju slim ini boleh dipakai dalam pelbagai situasi anda seperti di waktu pejabat, senam robik, malahan waktu tidor sekalipun. Disarankan agar anda memakainya diwaktu siang hari dimana anda lebih aktif. Anda disarankan agar tidak mencuci Baju Slim ini menggunakan Mesin Basuh dan jemur ditempat yang teduh untuk menjaga kualiti Baju Slim lebih lama.

ikut ukuran pinggang
M- 33-37
L-38-45
XL-46-55

warna

M wrna putih 
L hitam n putih
Xl hitam n putih
Xxl hitam n putih

KEPAKARAN SAYA ADALAH DALAM BIDANG PELANGSINGAN BADAN BODY SLIMMING



























Thursday, 23 May 2013

Set honey vitamin E Herba

Set honey vit e herba dtg lg....
Dtg dlm packaging baru yg cantik n lebih exclusive

Memperkenalkan produk HONEY VITAMIN E HERBA (Original), khusus untuk perawatan wajah.

Diadun dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti Collagen (bukan dari sumber haiwan), vaseline.ganoderma.mineral oil.kunyit.madu dan tumbuhan asli. Tidak menggunakan bahan-bahan yang berbahaya seperti MERCURY dan HYDROQUINONE yang boleh menyebabkan kanser kulit dan kerengsaan jika penggunaan berpanjangan.
Kegunaan produk kecantikan yang mengandungi MERCURY atau HYDROQUINONE biasanya akan menyebabkan wajah menjadi merah dan bertambah merah apabila wajah terkena pancaran sinar matahari. 

Tetapi, produk HONEY VITAMIN E HERBA tidak demikian kerana ia diadun menggunakan bahan-bahan semulajadi secara profesional. Kesemua produk HONEY VITAMIN E HERBA sangat selamat untuk digunakan tanpa kesan sampingan dan sesuai untuk semua jenis kulit.

Wajah anda akan menjadi lebih bersinar, putih semulajadi, tidak berminyak & menjadi lebih tegang juga lembut seperti kulit bayi.

HONEY VITAMIN E HERBA berupaya merawat masalah kulit berikut:
- masalah kulit BERJERAWAT
- masalah kulit BERMINYAK serta cenderung BERJERAWAT
- masalah warna kulit TIDAK SEKATA
- masalah kulit BERPORI BESAR
- masalah kulit KUSAM dan TIDAK BERSERI
- masalah JERAGAT (pigmentasi)
- garisan KEDUTAN dan kesan PENUAAN di wajah
- PARUT JERAWAT serta KETIDAKRATAAN kulit wajah
- SUNBURN : mengembalikan warna kulit asal lebih pantas dari biasa

Produk HONEY VITAMIN E HERBA akan menjadikan kulit wajah anda :
- Bersih berseri tanpa noda-noda parut jerawat
- Warna kulit sekata
- Cerah, putih berseri serta bersinar semulajadi walaupun tanpa mekap
- Mengembalikan keanjalan kulit
- Meremajakan kulit
- Menghilangkan kesan-kesan pigmentasi serta jeragat
- Mengatasi masalah jerawat serta menghalangnya muncul kembali

Setiap set HONEY VITAMIN E HERBA mengandungi :

1. Beauty Soap
2. Day Cream
3. Night Cream

DIJUAL BERASINGAN
*Toner 50ml
*Uv cream sunblock 15g
*Krim Pelembab 10g
*Krim Jeragat 10g
*Krim Jerawat 10g
*Krim Pemutih 10g
*Tidak termasuk dlm set basic*
~TRIAL PEK PUN ADA DISEDIAKAN-Toner/sabun/krim siang/krim malam & uv krim~(Limited Edition)

BERMINAT SILA PM,SMS/WHATSAPSS 0187844325













Saturday, 4 May 2013

SUPRA KRYOLAN FOUNDATION (German) 10g

KRYOLAN SUPRA COLOR foundation.
Bedak asas trend mekap artis dan mak andam terkini.
Hasilnya malatoppss... Long Lasting. Halus.
Dapatkan segera kerana stok terhad.

Kryolan Supra Color-
telah lama digunakan oleh mekap artis Malaysia semenjak 1999 tapi rahsia ini tak pernah diketahui oleh ramai sehingga kini kerana ia sebahagian dari rahsia solekan cantik dan flawless

Ciri-ciri produk: - berminyak

- sesuai digunakan oleh org bermasalah spt jerawat, garis2 tua, kulit kasar (big open pores) kerana ia memberikan hasil yg flawless giler
- paling bagus digunakan dgn tv paint stick bagi memberikan kesan tahan lama dan well-balanced
Pantang: - kalau tak pandai blend dgn produk tv paint stick, akan memberikan effect muka berkilat/berpeluh disebabkan ia sangat berminyak



Cara Menggunakan :
Langkah demi langkah untuk kelihatan Superb & Glamor
1) Cuci muka dari kotoran / Minyak.
2) Calit Supra & Sapu di sudut empat muka anda ... Dahi, Pipi, Dagu & Hidung
3) boleh menggunakan span basah / jari untuk sekatakan Supra di wajah.
4) Pakai sedikit bedak untuk membuat lapisan asas pada wajah tahan lebih lama

Ramai yang tanya benda yang sama.
Kryolan yang tak tahan lama, tak ori dan tak best.
Kryolan belum glamour macam MAC worldwide.
Hanya makeup artist yang mengenal Kryolan. Echeche pepatah baru.
Takpe mari kita berkenalan bersama-sama.

Kryolan ada yang dibuat di kilang di US, di India, untuk cut shipping cost kerana negara mereka besar.
Industri perfileman mereka juga besar.
Cerita hollywood, bollywood aka hindustan, cerita indonesia pari-pari ajaib pun worldwide weh..
Ramai artis nak kene mekap.
So mereka kena ada kilang disana.
Malang Malaysia belum ada kilang disini.
So kita tak boleh dapat Kryolan dengan harga murah

Maka apabila Kryolan diimport dari negara-negara exchange rate atau kadar mata wangnya rendah, maka bolehla beli Kryolan dengan harga murah.
Contoh kalau diimport dari India dan Indonesia.

Tapi Kryolan kat sini masih agak tinggi sebab diimport dari Germany dan USA yang exchange rate lebih tinggi.
Dulu jer ada import dari India konon dapat cut cost.

Okey. Sebab Kryolan belum famous macam MAC, Bobbi Brown, belum ada company yang nak tiru Kryolan.
Buat rugi jer tiru benda yang demand tak tinggi sangat macam MAC.
Lagi pun Kryolan murah jer semua orang mampu pakai Kryolan yang ori. Kesimpulannya belum wujud Kryolan tak ori! Okey.

Kenapa result tak sama kalau Kryolan tu ori?
Ada yang mengadu Kryolan dari India tak tahan lama.
Baik. Kryolan dari India dibuat untuk kulit orang India di Negara India.
Kulit mereka lebih kering.
Maka foundationnya lebih moisture atau lembap atau lebih minyak.
Cuaca Malaysia panas dan lembap.
Kulit kita lebih berminyak dan banyak berpeluh.
Alamatnya, dah kulit berminyak, pakai pula foundation terlebih minyak, tangan pula memegang tisu asyik mengelap muka berminyak.
Tak sampai 2 jam, berpeluh bagai, foundation pun pudar.
Tapi setengah orang yang kulit agak kering, xda problem pun pakai Kryolan India. Cuma jangan ambil risiko. Belila Kryolan yang tak pernah di complaint lagi. Buat masa ini hanya yang terbaik buatmu disini 

-10gram Rm30S.m/35S.s 

-7gram rm25s.m/30s.s












Set skin care collagen +vitamin e

FUNGSI:
♥ Memutihkan wajah
♥ Menghilangkan bintik-bintik hitam, jerawat dan bekas jerawat di wajah
♥ Mengecilkan pori-pori
♥ Menganjalkan kulit wajah
♥ Membuat wajah putih dan berseri

KOMPOSISI:
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY SOAP
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY DAY CREAM
♥ COLLAGEN PLUS VIT E WHITENING BEAUTY NIGHT CREAM

CARA PEMAKAIAN:
♥ Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah
♥ Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.
♥ Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
♥ Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 2 minggu
.








Friday, 29 March 2013

Testimoni skin care vit e herba

Salam u allll..........


Hari ni nak share sikit tentang skin care vit e herba yg terhangat n terlaris di pasaran

Yg paling best ialah da customer yg sudi share pic nye untuk berkongsi dgn semua 

Baru je gn set ni xsampai pun sebulan tp kesannye wahhh meletoppss gitu,

Xcaya blh tgk sendiri ye,pic tanpa sebarang edit,pic sebelum n selepas mnggunakkan kamera fon yg sama

Bknnye dari kamera canggih pun kan,tp dah cukup untk menunjukkan betapa bagusnya set skin care ni

Masih xpercaya,apa kt beli n cuba sndiri,baru dpt lihat hasilnye betul2 depan cermin anda semua........

Mudah aje ikut cara saya beli n cuba,elok beli lg,xelok lupakan jer terussss............
Turut disertakan testimoni bertulis sekali yer hehehe.........



















Salam n selamat malam semua.Tq sbb sudi jenguk blog saya.Sambil2 tu jemput la cuci2 mata dulu.Mn tau kut2 ada yg berkenan di hati.
Klu da yg terjatuh cinta dgn mn2 produk jgn malu2 inbox saya di facebook 




http://www.facebook.com/messages/lieya.dahalan


atau isi form disini

http://mutiarakiranashoppe.blogspot.com/p/borang-pesanan_27.html

Wednesday, 27 March 2013

Borang Pesanan

PM di facebook
http://www.facebook.com/messages/100000244747089

atau boleh terus isi oder form disini~~~

Name:
Email Address:
Tel No:
Delivery Address:
I am a serious buyer
I will proceed my payment Immediately
Within 24 hours
Within 48 hours
Method of Payment Maybank - Internet banking
Maybank - Cash Deposit
CIMB CLICKS
CIMB -Cash Deposit
Facebook name
Your Order(s):

Form provided by Freedback.

Wednesday, 13 March 2013

Weight Loss Tip


Tuesday, 12 March 2013

Calories Burned During Exercise

Exercise & Calories Burned per Hour
130 lbs
155 lbs
180 lbs
205 lbs
Aerobics, general
384
457
531
605
Aerobics, high impact
413
493
572
651
Aerobics, low impact
295
352
409
465
Aerobics, step aerobics
502
598
695
791
Archery
207
246
286
326
Backpacking, Hiking with pack
413
493
572
651
Badminton
266
317
368
419
Bagging grass, leaves
236
281
327
372
Bakery, light effort
148
176
204
233
Ballet, twist, jazz, tap
266
317
368
419
Ballroom dancing, fast
325
387
449
512
Ballroom dancing, slow
177
211
245
279
Basketball game, competitive
472
563
654
745
Basketball, playing, non game
354
422
490
558
Basketball, shooting baskets
266
317
368
419
Basketball, wheelchair
384
457
531
605
Bathing dog
207
246
286
326
Bird watching
148
176
204
233
Boating, power, speed boat
148
176
204
233
Bowling
177
211
245
279
Boxing, in ring
708
844
981
1117
Boxing, punching bag
354
422
490
558
Boxing, sparring
531
633
735
838
Calisthenics, light, pushups, situps…
207
246
286
326
Calisthenics, fast, pushups, situps…
472
563
654
745
Canoeing, camping trip
236
281
327
372
Canoeing, rowing, light
177
211
245
279
Canoeing, rowing, moderate
413
493
572
651
Canoeing, rowing, vigorous
708
844
981
1117
Carpentry, general
207
246
286
326
Carrying 16 to 24 lbs, upstairs
354
422
490
558
Carrying 25 to 49 lbs, upstairs
472
563
654
745
Carrying heavy loads
472
563
654
745
Carrying infant, level ground
207
246
286
326
Carrying infant, upstairs
295
352
409
465
Carrying moderate loads upstairs
472
563
654
745
Carrying small children
177
211
245
279
Children's games, hopscotch...
295
352
409
465
Circuit training, minimal rest
472
563
654
745
Cleaning gutters
295
352
409
465
Cleaning, dusting
148
176
204
233
Climbing hills, carrying up to 9 lbs
413
493
572
651
Climbing hills, carrying 10 to 20 lb
443
528
613
698
Climbing hills, carrying 21 to 42 lb
472
563
654
745
Climbing hills, carrying over 42 lb
531
633
735
838
Coaching: football,basketball,soccer
236
281
327
372
Coal mining, general
354
422
490
558
Construction, exterior, remodeling
325
387
449
512
Crew, sculling, rowing, competition
708
844
981
1117
Cricket (batting, bowling)
295
352
409
465
Croquet
148
176
204
233
Cross country snow skiing, slow
413
493
572
651
Cross country skiing, moderate
472
563
654
745
Cross country skiing, racing
826
985
1144
1303
Cross country skiing, uphill
974
1161
1348
1536
Cross country skiing, vigorous
531
633
735
838
Curling
236
281
327
372
Cycling, <10mph, leisure bicycling
236
281
327
372
Cycling, >20mph, racing
944
1126
1308
1489
Cycling, 10-11.9mph, light
354
422
490
558
Cycling, 12-13.9mph, moderate
472
563
654
745
Cycling, 14-15.9mph, vigorous
590
704
817
931
Cycling, 16-19mph, very fast, racing
708
844
981
1117
Cycling, mountain bike, bmx
502
598
695
791
Darts (wall or lawn)
148
176
204
233
Diving, springboard or platform
177
211
245
279
Downhill snow skiing, moderate
354
422
490
558
Downhill snow skiing, racing
472
563
654
745
Electrical work, plumbing
207
246
286
326
Farming, baling hay, cleaning barn
472
563
654
745
Farming, chasing cattle on horseback
236
281
327
372
Farming, feeding horses or cattle
266
317
368
419
Farming, feeding small animals
236
281
327
372
Farming, grooming animals
354
422
490
558
Fencing
354
422
490
558
Fire fighter, climbing ladder, full gear
649
774
899
1024
Fire fighter, hauling hoses on ground
472
563
654
745
Fishing from boat, sitting
148
176
204
233
Fishing from riverbank, standing
207
246
286
326
Fishing from riverbank, walking
236
281
327
372
Fishing in stream, in waders
354
422
490
558
Fishing, general
177
211
245
279
Fishing, ice fishing
118
141
163
186
Flying airplane (pilot)
118
141
163
186
Football or baseball, playing catch
148
176
204
233
Football, competitive
531
633
735
838
Football, touch, flag, general
472
563
654
745
Forestry, ax chopping, fast
1003
1196
1389
1582
Forestry, ax chopping, slow
295
352
409
465
Forestry, carrying logs
649
774
899
1024
Forestry, sawing by hand
413
493
572
651
Forestry, trimming trees
531
633
735
838
Frisbee playing, general
177
211
245
279
Frisbee, ultimate frisbee
472
563
654
745
Gardening, general
236
281
327
372
General cleaning
207
246
286
326
Golf, driving range
177
211
245
279
Golf, general
266
317
368
419
Golf, miniature golf
177
211
245
279
Golf, using power cart
207
246
286
326
Golf, walking and pulling clubs
254
303
351
400
Golf, walking and carrying clubs
266
317
368
419
Gymnastics
236
281
327
372
Hacky sack
236
281
327
372
Handball
708
844
981
1117
Handball, team
472
563
654
745
Health club exercise
325
387
449
512
Hiking, cross country
354
422
490
558
Hockey, field hockey
472
563
654
745
Hockey, ice hockey
472
563
654
745
Horesback riding, saddling horse
207
246
286
326
Horse grooming
354
422
490
558
Horse racing, galloping
472
563
654
745
Horse racing, trotting
384
457
531
605
Horse racing, walking
153
183
212
242
Horseback riding
236
281
327
372
Horseback riding, grooming horse
207
246
286
326
Horseback riding, trotting
384
457
531
605
Horseback riding, walking
148
176
204
233
Horseshoe pitching
177
211
245
279
Housework, light
148
176
204
233
Housework, moderate
207
246
286
326
Housework, vigorous
236
281
327
372
Hunting, general
295
352
409
465
Hunting, large game
354
422
490
558
Hunting, small game
295
352
409
465
Ice skating, < 9 mph
325
387
449
512
Ice skating, average speed
413
493
572
651
Ice skating, rapidly
531
633
735
838
Instructing aerobic class
354
422
490
558
Jai alai
708
844
981
1117
Jazzercise
354
422
490
558
Judo, karate, jujitsu, martial arts
590
704
817
931
Juggling
236
281
327
372
Jumping rope, fast
708
844
981
1117
Jumping rope, moderate
590
704
817
931
Jumping rope, slow
472
563
654
745
Kayaking
295
352
409
465
Kick boxing
590
704
817
931
Kickball
413
493
572
651
Krav maga class
590
704
817
931
Lacrosse
472
563
654
745
Loading, unloading car
177
211
245
279
Machine tooling, sheet metal
148
176
204
233
Machine tooling, tapping, drilling
236
281
327
372
Marching band, playing instrument
236
281
327
372
Marching, rapidly, military
384
457
531
605
Masonry, concrete
413
493
572
651
Masseur, masseuse, standing
236
281
327
372
Mild stretching
148
176
204
233
Moving heavy objects, moving van
443
528
613
698
Mowing lawn, riding mower
148
176
204
233
Mowing lawn, walk, power mower
325
387
449
512
Music, playing a cello
118
141
163
186
Music, playing drums
236
281
327
372
Music, playing guitar
177
211
245
279
Music, playing piano
148
176
204
233
Music, playing trombone
207
246
286
326
Music, playing trumpet
148
176
204
233
Music, playing violin
148
176
204
233
Nursing, patient care
177
211
245
279
Orienteering
531
633
735
838
Paddle boat
236
281
327
372
Paddleball, competitive
590
704
817
931
Paddleball, playing
354
422
490
558
Painting
266
317
368
419
Pistol shooting, trap shooting, range
148
176
204
233
Playing pool, billiards
148
176
204
233
Police, directing traffic, standing
148
176
204
233
Police, making an arrest
236
281
327
372
Polo
472
563
654
745
Pushing a wheelchair
236
281
327
372
Pushing plane in and out of hanger
354
422
490
558
Pushing stroller, walking with children
148
176
204
233
Race walking
384
457
531
605
Racquetball, competitive
590
704
817
931
Racquetball, playing
413
493
572
651
Raking lawn
254
303
351
400
Riding motorcyle
148
176
204
233
Riding, snow blower
177
211
245
279
Rock climbing, ascending rock
649
774
899
1024
Rock climbing, mountain climbing
472
563
654
745
Rock climbing, rappelling
472
563
654
745
Roller blading, in-line skating
708
844
981
1117
Roller skating
413
493
572
651
Rowing machine, light
207
246
286
326
Rowing machine, moderate
413
493
572
651
Rowing machine, very vigorous
708
844
981
1117
Rowing machine, vigorous
502
598
695
791
Rugby
590
704
817
931
Running, 5 mph (12 minute mile)
472
563
654
745
Running, 5.2 mph (11.5 minute mile)
531
633
735
838
Running, 6 mph (10 min mile)
590
704
817
931
Running, 6.7 mph (9 min mile)
649
774
899
1024
Running, 7 mph (8.5 min mile)
679
809
940
1070
Running, 7.5mph (8 min mile)
738
880
1022
1163
Running, 8 mph (7.5 min mile)
797
950
1103
1256
Running, 8.6 mph (7 min mile)
826
985
1144
1303
Running, 9 mph (6.5 min mile)
885
1056
1226
1396
Running, 10 mph (6 min mile)
944
1126
1308
1489
Running, 10.9 mph (5.5 min mile)
1062
1267
1471
1675
Running, cross country
531
633
735
838
Running, general
472
563
654
745
Running, on a track, team practice
590
704
817
931
Running, stairs, up
885
1056
1226
1396
Running, training, pushing wheelchair
472
563
654
745
Sailing, competition
295
352
409
465
Sailing, yachting, ocean sailing
177
211
245
279
Shoveling snow by hand
354
422
490
558
Shoveling, digging ditches
502
598
695
791
Shuffleboard, lawn bowling
177
211
245
279
Sit, playing with animals, light
148
176
204
233
Sitting, light office work
89
106
123
140
Skateboarding
295
352
409
465
Ski machine
413
493
572
651
Ski mobiling
413
493
572
651
Skiing, water skiing
354
422
490
558
Skin diving, fast
944
1126
1308
1489
Skin diving, moderate
738
880
1022
1163
Skin diving, scuba diving
413
493
572
651
Skindiving or scuba diving
708
844
981
1117
Sky diving
177
211
245
279
Sledding, tobagganing, luge
413
493
572
651
Snorkeling
295
352
409
465
Snow shoeing
472
563
654
745
Snow skiing, downhill skiing, light
295
352
409
465
Snowmobiling
207
246
286
326
Soccer, competitive
590
704
817
931
Soccer, playing
413
493
572
651
Softball or baseball
295
352
409
465
Softball, officiating
236
281
327
372
Softball, pitching
354
422
490
558
Speed skating, ice, competitive
885
1056
1226
1396
Squash
708
844
981
1117
Stair machine
531
633
735
838
Standing, bartending, store clerk
136
162
188
214
Standing, playing with children, light
165
197
229
261
Stationary cycling, light
325
387
449
512
Stationary cycling, moderate
413
493
572
651
Stationary cycling, very light
177
211
245
279
Stationary cycling, very vigorous
738
880
1022
1163
Stationary cycling, vigorous
620
739
858
977
Steel mill, working in general
472
563
654
745
Stretching, hatha yoga
236
281
327
372
Surfing, body surfing or board surfing
177
211
245
279
Swimming backstroke
413
493
572
651
Swimming breaststroke
590
704
817
931
Swimming butterfly
649
774
899
1024
Swimming laps, freestyle, fast
590
704
817
931
Swimming laps, freestyle, slow
413
493
572
651
Swimming leisurely, not laps
354
422
490
558
Swimming sidestroke
472
563
654
745
Swimming synchronized
472
563
654
745
Swimming, treading water, fast
590
704
817
931
Swimming, treading water, moderate
236
281
327
372
Table tennis, ping pong
236
281
327
372
Tae kwan do, martial arts
590
704
817
931
Tai chi
236
281
327
372
Tailoring, general
148
176
204
233
Taking out trash
177
211
245
279
Teach exercise class (& participate)
384
457
531
605
Teach physical education class
236
281
327
372
Tennis playing
413
493
572
651
Tennis, doubles
354
422
490
558
Tennis, singles
472
563
654
745
Track and field (high jump, pole vault)
354
422
490
558
Track and field (hurdles)
590
704
817
931
Track and field (shot, discus)
236
281
327
372
Trampoline
207
246
286
326
Truck driving, loading,unloading truck
384
457
531
605
Typing, computer data entry
89
106
123
140
Unicycling
295
352
409
465
Using crutches
295
352
409
465
Volleyball playing
177
211
245
279
Volleyball, beach
472
563
654
745
Volleyball, competitive
472
563
654
745
Walk / run, playing, moderate
236
281
327
372
Walk / run, playing, vigorous
295
352
409
465
Walking 2.0 mph, slow
148
176
204
233
Walking 2.5 mph
177
211
245
279
Walking 3.0 mph, moderate
195
232
270
307
Walking 3.5 mph, brisk pace
224
267
311
354
Walking 3.5 mph, uphill
354
422
490
558
Walking 4.0 mph, very brisk
295
352
409
465
Walking 4.5 mph
372
443
515
586
Walking 5.0 mph
472
563
654
745
Walking downstairs
177
211
245
279
Walking the dog
177
211
245
279
Walking, pushing a wheelchair
236
281
327
372
Walking, snow blower
207
246
286
326
Walking, under 2.0 mph, very slow
118
141
163
186
Wallyball
413
493
572
651
Water aerobics
236
281
327
372
Water aerobics, water calisthenics
236
281
327
372
Water jogging
472
563
654
745
Water polo
590
704
817
931
Water volleyball
177
211
245
279
Watering lawn or garden
89
106
123
140
Weeding, cultivating garden
266
317
368
419
Weight lifting, body building, vigorous
354
422
490
558
Weight lifting, light workout
177
211
245
279
Whitewater rafting, kayaking,canoeing
295
352
409
465
Windsurfing, sailing
177
211
245
279
Wrestling
354
422
490
558